Inwoners en bedrijven uit Huizen ontvangen rond 31 januari de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Dit is een maand eerder dan in vorige jaren. Inwoners en bedrijven uit Blaricum en Laren ontvangen de jaarlijkse aanslag rond 24 februari.

Op het aanslagbiljet staan (indien van toepassing): 

  • de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand;  
  • de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen: OZB, rioolheffing en afvalstoffenheffing (woonlasten); 
  • de jaarlijkse aanslag onderhoudskosten voor grafrechten; 
  • hondenbelasting (alleen gemeente Laren).

De gemeente Huizen heeft per 1 januari 2023 alle werkzaamheden rondom de gemeentelijke belastingtaken overgenomen van Blaricum en Laren. Daarom staat op uw aanslagbiljet: ‘Gemeentelijke Belastingen Huizen, Blaricum en Laren’. 

WOZ-Portaal

Op het aanslagbiljet staat uw nieuwe WOZ-waarde: de WOZ-beschikking.

Wilt u meer informatie over de WOZ-waarde van uw eigen woning of bedrijfspand, of wilt u het taxatieverslag inzien? Ga dan naar www.belastingenhbl.nl/woz. Let op: u heeft hiervoor een DigiD nodig.

Op de website van het WOZ-waardeloket kunt u de WOZ-waarde van elke woning bekijken. Ga daarvoor naar www.wozwaardeloket.nl. Hier heeft u geen DigiD voor nodig.

Vragen over de WOZ-waarde? Bel ons

Wanneer u vragen heeft of het niet eens bent met een taxatie, bel dan gerust met het WOZ-team van de gemeente: (035) 528 14 01. U kunt ons elke werkdag bellen van 08.30 tot 12.30 uur. We kijken dan samen met u of we de waarde moeten aanpassen. Als het nodig is, komt er een WOZ-taxateur bij u langs. Het stellen van vragen en het maken van bezwaar is gratis. 

MijnOverheid

Wilt u uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen voortaan digitaal ontvangen? Dat kan via de Berichtenbox van MijnOverheid. Ga daarvoor naar www.mijn.overheid.nl.