Woont u in Laren en heeft u een hond? Meld dit bij de gemeente. U moet dan namelijk hondenbelasting betalen. Ook als er iets in uw situatie verandert, moet u dit doorgeven. Als u meer honden krijgt bijvoorbeeld. Of als uw hond overlijdt of iemand anders de hond overneemt.

In Blaricum en Huizen betalen hondenbezitters geen hondenbelasting. Aan deze gemeenten hoeft u dus niet door te geven dat u een hond heeft. Wel vragen we de hondenbezitters rekening te houden met hun omgeving en met hun hond en geen overlast te veroorzaken.

Hondenbelasting Laren

Hondenbelasting is een gemeentelijke belasting. Van de opbrengst betaalt de gemeente Laren bijvoorbeeld de aanleg en het onderhoud van losloopzones, uitlaatstroken, hondentoiletten, afvalemmers en controles. Heeft u 1 of meer honden, dan moet u daarvan aangifte doen en hondenbelasting betalen. Als u een hond neemt, dan moet u dat binnen 14 dagen bij de gemeente aangeven. U kunt gebruik maken van het aangifteformulier.

DigiD linkAangifteformulier hondenbelasting (DigiD)

Heeft u geen hond meer?

Wanneer uw hond is overleden of als u hem heeft weggedaan, moet u ook dit bij de gemeente melden met het aangifteformulier. U dient daarbij wel een bewijs van de dierenarts of een nota van verkoop of asiel te overleggen.

Heeft u sinds afgelopen jaar of begin dit jaar geen hond meer,  heeft u dat gemeld, maar kreeg u toch een aanslag? Misschien hebben de aanslag en uw melding elkaar gekruist. Neem dan contact met ons op via (035) 528 14 03 of per e-mail naar info@belastingenhbl.nl.

Tarieven Laren

HondenbelastingTarief 2024
Per hond€ 98,79
Kennel€ 438,84

Bekijk de Verordening op de heffing en de invordering van hondenbelasting 2024.